Search

Jalometallien värit

Nyt vertailu helpottui jättiharppauksella! 🙂

Pitkään on ollut tarkoituksena tehdä vertailukuva koruihin käytettävien jalometallien värisävyistä. Valmistan suurimman osan tilaustöistäni tapaamatta asiakasta, joten materiaalinvalinta aiheuttaa usein päänvaivaa sekä minulle että asiakkaalle. Asiakas ei välttämättä tunne kaikkia vaihtoehtoja, ja minä taas yritän parhaani mukaan kuvailla värisävyjä ja niiden eroja sanallisesti. Nyt sain vihdoin sormusmateriaalien vertailukuvan valmiiksi! Kuvassa on n. 3 mm leveät Kallio-sormukset platinasta, valokullasta, muualla maailmassa yleisestä vaaleasta keltakullasta, Suomessa suositusta tummasta keltakullasta sekä alimpana punakullasta. Kuvan kultasormukset ovat 18k kultaseoksia, matalampipitoiset 14k seokset ovat väriltään hiukan vähemmän täyteläiset.